Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Pomoc Ukrajine

Dátum: 10.03.2022
Autor: Obec Blažovce
Pomoc Ukrajine

Humanitárna pomoc Ukrajine

Na základe vyhlásenia mimoriadnej situácie na území Slovenskej republiky zo dňa 26. februára 2022 (uznesenie vlády SR č. 142/2022) v súvislosti s ozbrojeným konfliktom na území Ukrajiny a následnej utečeneckej vlny, Vám pre zjednotenie postupov v okrese Turčianske Teplice v rámci humanitárnej pomoci vydávame nasledovné usmernenie:

Vzhľadom na intenzívnu iniciatívu týkajúcu sa humanitárnej pomoci pre utečencov a Ukrajinu je nevyhnutné, aby všetky tieto aktivity boli koordinované. V opačnom prípade budú kontraproduktívne. Obyvatelia a právnické osoby, ktorí majú záujem pomôcť, neriešte svoju pomoc individuálne (doručenie priamo na hranice), ale využite možnosť nahlasovania svojej pomoci prostredníctvom stránky https://ua.gov.sk na odkaz „Mimovládna pomoc“ https://ktopomozeukrajine.sk/. Na uvedenej webovej stránke prostredníctvom formulárov je možné registrovať svoju pomoc v oblastiach konkrétnej materiálnej pomoci, poskytnutia ubytovania, dopravy, či finančnej pomoci.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.