Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Odpočet elektromeru

Dátum: 28.10.2021
Autor: Obec Blažovce
Odpočet elektromeru

Stredoslovenská distribučná a.s.

Oznam

 

9.11.2021 /utorok/ v čase 15,00 do  17,00 h

bude poverená osoba, na základe poverenia od Stredoslovenskej distribučnej a. s. , vykonávať ročný, teda fakturačný odpočet spotreby elektrickej energie - obyvateľstvo. Odpočet sa vykonáva pre všetkých dodávateľov. Prosíme o sprístupnenie elektromerov k fyzickému odpočtu a kontrole meracieho zariadenia - elektromera, hlavne domácnosti kde za posledné dva roky nebol vykonaný fyzický odpočet. Odpočet sa vykonáva v zmysle platného zákona 251/2012 o energetike. 

Poverená osoba bude viditeľne označená vestou s nápisom odpočtár s logom SSD a.s. a poverením na výkon odpočtov pre Stredoslovenskú distribučnú a.s. a v zmysle platného nariadenia chránená rúškom - respirátorom. V prípade karantény - prosím viditeľne označiť bránu, odpočet vo vnútri domu bude  v tom prípade riešený individuálne.

Elektromery verejne prístupné v plotoch, na stĺpoch, na fasádach domov budú odčítané bežne ako každý rok. Elektromery na fasádach za plotom na pozemku odberateľa budú odčítané  pokiaľ budú sprístupnené - odomknutá brána a nebude voľne behať pes.

elektromery vo vnútri domu - odpočtár bude chránený respirátorom, odberateľ sa bude chrániť respirátorom a odstup od odpočtára, odberatelia v karanténe budú môcť stav nahlásiť priamo odpočtárovi a v prípade, že nevedia odčítať elektromer, odpočtár im vysvetlí čo a ako. V covidovom období sa množia prípady, keď si odberatelia chybne nahlásia stav a keď nasledujúci rok urobí odpočet a kontrolu merania  odpočtár tak sú nešťastní z vysokého nedoplatku.

V prípade, že na trvalo neobývaných domoch máte elektromer verejne prístupný a vypínate hlavný istič - nechajte tam kontakt na seba = digitálny elektromer nedokážem odčítať pri vypnutom ističi a tak Vás budem kontaktovať - hlavne ak máte na rozvádzači svoj vlastný zámok.

Často sa stáva, že ľudia si myslia - mám digitálny elektromer odpočet robia z cesty, ....mať digitálny elektromer neznamená, že sa Vám odpočet robí na diaľku. Odpočet na diaľku sa robí len niektorým odberateľom kde sú splnené zákonné podmienky - elektromer s anténkou - aj ten však  môže byť z dôvodu, že nekomunikuje, daný vo fakturačnom období na kontrolu.

Odberateľ môže mať rôzneho dodávateľa napr. SPP, Slovakia energy, Stredoslovenská energetika a ďalších - odpočet spotreby vykonáva distribučná spoločnosť, teda Stredoslovenská distribučná a.s. - ňou poverená osoba na základe zmluvy.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.